dinsdag 30 december 2008

Startup: Dik.nl

De mensen van PCZapper hebben een nieuwe startup gelanceerd, namelijk Dik.nl . Ondanks dat de startup nog is beta is gaf het bedrijfje wel al een interview aan Frankwatching. In het kort komt het hierop neer :



  • “Op Dik.nl kun je internetvideo’s vinden, verzamelen en verspreiden. Het unieke van Dik.nl is dat je door meer dan 35 internetvideobronnen kunt zoeken. De gevonden video kun je combineren in kanalen die je zelf beheert. Deze kanalen kun je delen met vrienden op Dik.nl of met de Dik widgets die je bijvoorbeeld op je eigen website of op je Hyves profiel kunt plaatsen.”

  • "Dik.nl geeft de mogelijkheid alle internetvideo te verzamelen op één plek in je eigen kanaal. Het maakt niet uit waar de video’s staan; je kunt ze vinden en verzamelen met Dik.nl.”

  • "Door op de knop beheer te drukken, kun je ook nog een eigen banner toevoegen, vrienden uitnodigen om aan je kanaal mee te werken of je statistieken bekijken. Met de knop widgets kun je een widget kiezen waarmee je het kanaal op je eigen site kunt plaatsen. Als je tijdens het afspelen van het kanaal op de knop Post drukt, voeg je het kanaal toe aan je Hyves profiel. Als je na het plaatsen op Hyves of op je website het Dik.nl kanaal aanpast, door er bijvoorbeeld video’s aan toe te voegen of de volgorde te veranderen, wordt het op deze sites ook automatisch aangepast."

  • "We hebben de afgelopen zes weken het gesloten beta programma van Dik.nl afgerond. Daarvoor hebben we totaal 300 gebruikers toegelaten. Deze hebben samen meer dan 400 kanalen gebouwd waarin zo’n 7.300 video’s te vinden zijn."

  • "Dik.nl is en blijft een gratis dienst. Wel worden in de loop van 2009 betaalde pro en business accounts aangeboden. Deze gebruikers krijgen meer features tot hun beschikking. Dik.nl is gebaseerd op de technologie van PCzapper.TV."

  • "Begin 2009 wordt de wereldwijde versie gelanceerd die luistert naar de naam Yubby.com. Yubby.com wordt ontwikkeld op basis van dezelfde technologie als Dik.nl.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten