donderdag 22 januari 2009

Startup: Myngle

Een startup die denkt profijt te hebben van de huidige economische neergang is Myngle. Doordat mensen meer op kosten gaan letten en anderzijds extra inkomen kunnen gebruiken, verwachten ze dat Myngle een mooie groei door kan maken in 2009. Vorig jaar heeft deze startup al 3 prijzen in de wacht weten te slepen, tijdens de Benelux Ventures 50, een Accenture Innovation Award 2008 en op de European Ventures als beste ICT startup.



Myngle is een online wereldwijde taal-marktplaats. Op Myngle kan een gebruiker zoeken naar een passende taal-lessen en bijbehorende leraar. Deze leraar kan zich aan de andere kant van de wereld bevinden, en toch kan de gebruiker zich vanachter zijn eigen pc de taal meester maken. De lessen vinden namelijk plaats in een virtueel klaslokaal, waar leraar en student met elkaar kunnen praten (met behulp van Skype), chatten, bestanden kunnen delen met elkaar en tekenen en schrijven op een whiteboard. Je begint altijd met een (gratis) proefles en kunt betalen per keer, een pakket kopen of een abonnement nemen. Betaling verloopt via Paypal.

De startup is opgericht door Marina Tongetti, en het idee ontstond toen zij Mandarijn wilde leren, maar moeilijkheden had een goede leraar te vinden. Toen kwam ze op het idee om die leraar aan de andere kant van de wereld te zoeken, waar ze wel een hoop ‘native speakers’ van de taal zou kunnen vinden. En zo werd Myngle geboren in December 2007. Marina heft er 3 partners bij gezocht, om een management te creëren met een goede mix van ervaring met internet en educatie, dat management bestaat naast Marina Tongetti uit Egbert van Keulen, Danilo da Silva, Valter Stoiani.

Het in Amsterdam gevestigde Myngle is in 1 jaar uitgegroeid tot een service met 40.000 geregistreerde gebruikers in 156 Landen. Ze bieden 2.260 leraar/cursus combinaties en 49 verschillende talen. Waaronder niet alledaagse talen als Cebuano, Dzongka, Kazakh en Maori. De meest actieve lerares, afkomstig uit Oekraïne, heeft inmiddels al 880 lessen gegeven en verdient hiermee drie keer haar normale salaris. Zo creëert Myngle dus ook banen in verre landen, waar er leraren zijn die kunnen leven van de lessen die ze via Myngle geven. De inkomsten van Myngle zelf komen vooral binnen doordat zij 15% pakken van de prijs van een les. Verder zijn er ook nog inkomsten via advertenties, maar deze bedragen (met opzet) een klein percentage van de totale inkomsten.

1 opmerking:

  1. I'm proud to be a teacher at Myngle's, nice to meet really enthousiastic students who for different purposes (work, friend or relatives) want to learn Dutch. And there a lot of them !!

    BeantwoordenVerwijderen