maandag 5 januari 2009

Startup: Shareforce

Recentelijk is ShareForce van de grond gekomen, een Nederlandse startup die internationaal gaat opereren. Shareforce.eu is een initiatief van onder meer John Kivit, bekend van online onderzoeksbureau Multiscope. Op 30 November 2008 is de website gelanceerd, en deze startup staat dus nog in de kinderschoenen. Shareforce is een outsourcing bedrijf dat wil gaan voldoen aan de stijgende vraag naar gekwalificeerde PHP en .Net programmeurs. Shareforce gaat andere bedrijven helpen om hun ambities op het gebied van webapplicatie development waar te maken. Ze richten zich erop om deze bedrijven te ondersteunen met web applicatie ontwikkeling, een eigen web development team, in-house development en ‘joint venture development’. Shareforce gaat het tekort aan PHP en .Net programmeurs bestrijden door een vestiging te openen in Roemenië, om daar met lokale kenniswerkers de opdrachten van (Nederlandse) klanten uit te gaan voeren. Vanaf 2 januari 2009 zijn ze aldaar operationeel, en zijn ze volop bezig met het werven van programmeurs.
Investeerders in deze startup zijn Multiscope en nog drie andere (bij ons onbekende) bedrijven, en naast John Kivit zijn ook René de Kat en Joris Leermakers er werkzaam.

1 opmerking:

  1. Voor de volledigheid: andere investeerders zijn CDEF Holding (Ronald van den Hoff / Mariëlle Sijgers), Admium (Jan-Henk Bouwman / Peter Ros) en Tera (Lukas vd Molen).

    Groet,
    John Kivit

    BeantwoordenVerwijderen