woensdag 24 december 2008

Internationaal: "Sock and Awe"

Ondanks dat Dusta vooral gericht is op nederlandse startups, zijn er soms initiatieven in het buitenland die ook wat aandach verdienen. Daarvoor is dan ook de rubriek 'internationaal'. De eerste posting in deze rubriek komt voort uit de actie van een journalist die zijn schoenen naar het hoofd van de amerikaanse president George W. Bush slingerde. Omdat de president op het juiste moment wegdook, miste de journalist zijn doel. Omdat veel mensen die schoen toch graag tegen het hoofd van de amerikaanse president zouden willen zien gaan, werd het spelletje "Sock and Awe" gelanceerd. Dit is wederom een geniaal idee van Alex Tew. Hij is degene die enkele jaren geleden binnen korte tijd een miljoen dollar binnenharkte met zijn 'million dollar homepage'. Het spelletje heeft hij in een uur in elkaar gezet en werd al snel een hit. De naam is een woordspeling van "Shock and Awe", dit is de naam voor de militaire operatie in 2003, die het begin van de oorlog in Irak inluidde.
Het spel werd zelfs zo vaak gespeeld dat hij de website, waar verder niks op staat, binnen drie dagen heeft kunnen verkopen voor 5215 Engelse Pond. Wederom weet hij dus met een minimale inspanning een hoop geld te verdienen.
Buiten dit minder serieuze project is hij ook bezig met een andere startup genaamd
PopJam. Deze is momenteel nog gesloten, maar moet in de toekomst een plaats worden waar gebruikers humoristische dingen kunnen delen die ze op het internet gevonden hebben. Of ook deze startup een succes zal worden is nog zeer de vraag, gezien dat er al veel soortgelijke websites bestaan. Maar door de hits die hij blijft scoren, schept hij hoge verwactingen.

Om de populariteit van het spelletje te demonstreren, hier een (kleine) greep uit de weblogs die er de afgelopen dagen over schreven; Unattributable, HuugenDruug, Carmenscafe, SandMonkey, Dvorak, BitsAndPieces, TheFiveSun, Oberholtzer, JayRss, SimonOng, TeachtheMasses en HoustonSocialButterfly.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten